LANSARE DE CARTE

 

În data de 19 aprilie 2016, Lect. univ. dr. Remus China a lansat cartea „Asigurarea calității în educație – o abordare proactivă”, Editura ProUniversitaria.

In cadrul actiunii "Ziua portilor deschise" din data de 25 februarie 2015, Facultatea de Stiinte ale Educatiei a  organizat lansarea de carte: Psihopedagogia jocului”,  “Educatia timpurie – o prioritate a invatamantului romanesc”

 


UNIVERSITATEA CRESTINA “DIMITRIE CANTEMIR”
A ACORDAT TITLUL DE DOCTOR HONORIS CAUSA
EXCELENTEI SALE DOAMNA ANDROULLA VASSILIOU


UNIVERSITATEA CREŞTINĂ „DIMITRIE CANTEMIR”
A DECERNAT TITLUL DE DOCTOR HONORIS CAUSA
D-LUI TIMOTHY LEE WALBERG, MEMBRU AL CONGRESULUI AMERICAN,
PREŞEDINTE AL COMISIEI PENTRU EDUCAŢIE ŞI FORŢĂ DE MUNCĂ


UNIVERSITATEA CREŞTINĂ „DIMITRIE CANTEMIR”
A DECERNAT TITLUL DE DOCTOR HONORIS CAUSA
PROF. UNIV. DR. RICHARD SWINBURNE,
PROFESOR EMERITUS AL UNIVERSITĂŢII DIN OXFORD,
MEMBRU AL ACADEMIEI BRITANICE

mai mult

Evenimente de referinta

Conf. univ. dr. Petrescu Conona a participat în data de 25 mai 2016 la workshop-ul ”De la grădiniță la școală” – Dezbatere privind curriculum învățământ primar și preșcolar și Fișa pentru aprecierea progresului individual al copilului, înainte de înscrierea în clasa pregătitoare, organizat de Inspectoratul Şcolar Sector 5

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei a organizat în data de 21 aprilie 2016 Atelierul de educație contemporană « Să confecționăm jucării » şi Expoziția de material didactice pentru învățământul preșcolar


Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei a organizat în data de 20 aprilie 2016 Sesiunea de comunicări ştiinţifice „Cultura păcii şi educaţia pentru dezvoltare durabilă în învăţământul preşcolar şi primar”

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei a organizat în data de 19 aprilie 2016 atelieril de consiliere psiho-educațională ”De vorbă despre noi”, coordonat de Psih. Alexandru Bușilă și Psih. Amelia Bușoi

Conf. univ. dr. Petrescu Conona și Prof. univ. dr. Costea Octavia au participat în data de 18 februarie 2016 la Cercul pedagogic ”Parteneriatul grădiniță - comunitate”, organizat de Inspectoratul Şcolar Sector 5 și Grădiniţa. Nr. 168

 

 

Facultatea de Stiinte ale Educatiei  a participat la evenimentul: "Noaptea cartilor deschise"

"Noaptea cartilor deschise", Ziua internationala a cartii, 23 aprilie 2015, la Casa Poporului, cu un grup de studenti si masteranzi, incepand cu orele 18,30.

Coordonator: Conf.univ.dr. Conona Petrescu

Consilier: Ana Maria Ionescu


PROGRAM SESIUNE ŞTIINŢIFICĂ STUDENŢEASCĂ

“Educaţia timpurie în contextul schimbărilor majore din sistem”

Bucureşti,

08 aprilie 2015 vezi aici

 

TARGUL DE OFERTA EDUCATIONALA

PARTICIPAREA PROFESORILOR SI A STUDENTILOR DE LA FACULTATEA DE STIINTE ALE EDUCATIEI, IN ZIUA DE 6 APRILIE 2015 LA

TARGUL DE OFERTA EDUCATIONALA, EDITIA A III-A, ORGANIZAT DE PRIMARIA SECTOR 3, BUCURESTI LA CASA ARTELOR

 

Comemorarea marelui poet Mihai Eminescula împlinirea a 125 de ani de la moartea lui

Recitalul elevilor de la Colegiul Naţional "Dinu Lipatti" din 15 Ianuarie 2015:

1. Ioana Tudor, vioară, clasaa X-a, Balada de Ciprian Porumbescu
2. ȘtefanAprodu, vioară, clasa a V-a,  Concert, partea I, de Max Bruch

Profesora companiator - ADELA IRINA LORINCZ

Profesor îndrumător: Magdalena Ursu

Recital poezie

1.Ioana Miroiu

O rămâi

Odă (în metro Antic)

2.Lăcrămioara Larisa Nedelcu

Criticilor mei

3.ElenaMirabela Manole

Floare albastră

Profesor îndrumător: Lect.univ.dr. Mihaela Cîrstea

Organizator: Conf.univ.dr. Conona Petrescu


"Ziua portilor deschise"

In cadrul actiunii "Ziua portilor deschise" din data de 25 februarie 2015, sala 130
Facultatea de Stiinte ale Educatiei organizeaza lansarea de carte:

Psihopedagogia jocului”, “Educatia timpurie – o prioritate a invatamantului romanesc”

Autori: Conf.univ.dr. Conona Petrescu

FACULTATEA DE STIINTE ALE EDUCATIEI,

ORGANIZEAZA
ZILELE PORTILOR DESCHISE
25 FEBRUARIE 2015

"Ziua Universitatii" CREŞTINE “DIMITRIE CANTEMIR”

In cadrul actiunii "Ziua Universitatii" din data de 10 februarie 2015, sala 130
Facultatea de Stiinte ale Educatiei organizeaza lansarea de carte:

“Introducere in managementul educational”, cu participarea d-nei rector prof.univ.dr. Corina-Adriana Dumitrescu, prof.univ.dr. Georgeta Ilie - prorector Cercetare-programe si publicatii stiintifice, Marinella Turdean - prorector Activitatea didactica si calitatea educatiei, conf.univ.dr. Vasile Molan, cadrele didactice, studentii si masteranzii Facultatii de Stiinte ale Educatiei.

Autori: Conf.univ.dr. Conona Petrescu

Lect.univ.dr. Tudor Marin

 

 

 

UNIVERSITATEA CREŞTINA “DIMITRIE CANTEMIR”

FACULTATEA DE STIINTE ALE EDUCATIEI

in colaborare cu

COLEGIUL NATIONAL ''DINU LIPATI'' BUCURESTI

CLUBUL COPIILOR SECTOR 5

A ORGANIZAT

IN ASTEPTAREA LUI MOS CRACIUN

Participarea studentilor şi profesorilor de la Facultatea de Stiinte ale Educatiei la Conferinta Internationala

"Dimitrie Cantemir - educator al romanilor",

Editia a II-a, din data de 24 octombrie 2014.

 

CONCURSUL DE ESEURI DIMITRIE CANTEMIR - EDUCATOR AL ROMANILOR

vezi lista aici

PREZENTARE SAPTAMANA ALTFEL

vezi lista activitatilor aici

EDITORIAL

FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE EDUCAŢIEI A UNIVERSITĂŢII CREŞTINE ,,DIMITRIE CANTEMIR” DIN BUCUREŞTI

- O ŞCOALĂ PENTRU VIITOR-


UNIVERSITATEA CREŞTINĂ “DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE EDUCAŢIEI IN PARTENERIAT CU TEATRUL PIC BUCURESTI A ORGANIZAT SPECTACOLUL AVENTURILE LUI PINOCCHIO (29 Mai 2014, ora 16, Sala Aula Magna) detalii aici

 

În perioada 18-20 aprilie, 2013, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Creştine ,,Dimitrie Cantemir” a fost protagonista a două evenimente ştiinţifice de anvergură internaţională, care au avut ca liant destinul educaţiei europene astăzi şi în viitor: Conferinţa internaţională „Educaţia în viitor” ( vezi site aici ) şi Atelierul internaţionalConnecting generations”, Programul Grundtvig, ( vezi site aici ) Comisia Europeană (2012-2014).

Conferinţa internaţională „Educaţia în viitor”

Galerie foto - atelierul internaţionalConnecting generations”, Programul Grundtvig

Conferinţa internaţională ,,Educaţia în viitor”, desfăşurată în perioada 19-20 aprilie, rămâne un moment de referinţă, atât pentru activitatea de cercetare în domeniul ştiinţelor educaţiei desfăşurată de Facultatea de profil din cadrul universităţii noastre, cât şi un reper important pentru partenerii noştri interni şi internaţionali, prezenţi la această manifestare ştiinţifică.

Au participat 13 parteneri din străinătate: 7 din Turcia, 2 din Grecia, 3 din Italia. O prezenţă notabilă a fost cea a prof. univ. dr. Jukka Kangaslahti, de la Universitatea Turku din Finlanda care, din decembrie 2012, este visiting professor al FSE din cadrul Universităţii Creştine ,,Dimitrie Cantemir”.

Nu mai puţin importantă a fost participarea colegilor, cadre didactice universitare şi cercetători, manageri în educaţie, atât de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi de la alte facultăţi din UCDC, cât şi de la alte instituţii de învăţământ superior din Bucureşti şi din ţară, precum: Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, SNSPA, ASE, Universitatea Politehnică, reprezentanţi ai Inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti, Universitatea din Craiova, Universitatea din Piteşti, Universitatea ,,Vasile Goldiş” Arad, Universitatea ,,Petre Andrei” Iaşi, Universitatea ,,Dunărea de Jos”, Galaţi.

Problematica conferinţei a atras şi participarea colegilor din învăţământul preuniversitar, atât din Capitală, cât şi din ţară.

Lucrările Conferinţei s-au desfăşurat în Aula Magna, unde în cadrul plenului a fost constituit un panel pe dimensiunea socială a sistemului Bologna şi apoi, în secţiuni paralele, Secţiunea I: Educaţia timpurie şi cultura intergeneraţională; Secţiunea a II-a: Dimensiunea socială a sistemului Bologna.

Au fost prezentate 47 de lucrări în cadrul plenului şi al celor două secţiuni.

Plenul Conferinţei s-a deschis cu prezentarea comunicării: Învăţământul particular – pol al competitivităţii şi al modernităţii învăţământului superior din România, autor: prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, fondator şi rector al UCDC, care a subliniat rolul învăţământului privat ca alternativă viabilă la dezvoltarea învăţământului superior românesc; notabilă este contribuţia domniei sale alături de Preşedintele fondator al UCDC, prof. univ. dr. Momcilo Luburici, la dezvoltarea învăţământului superior particular din România, în ultimii 22 de ani.

O invitaţie la regândirea educaţiei a fost comunicarea prezentată de către autorul conceptului de reformă a sistemului educaţional finlandez, prof. univ. dr. Jukka Kangaslahti, apanajul unei cercetări veritabile, compatibile cu profilul conferinţei. ,,Investiţia în educaţie” este un element cheie, care să se preocupe nu numai de buna administrare, ci şi de sprijinul real care trebuie acordat predării şi învăţării. „A venit timpul- sublinia prof. Jukka- să spunem fără echivoc că toate şcolile sunt diferite şi că fiecare copil este unic.”

Italia – Şcoala, învăţarea permanentă – prezent şi viitor, a fost comunicarea susţinută de către dr. Renato Luti, coordonator academic pentru educaţia adulţilor în Castelnuovo di Garfagnana, Italia.

Prezentare deosebită care subliniază faptul că sistemul şcolar italian face distincţie între educaţie, învăţare şi pregătire profesională. Sistemul italian nu are un sistem şcolar naţional pentru adulţi şi educaţia permanentă nu are structuri autonome şi standarde naţionale. În ciuda acestui fapt, în Italia există ocazii şi oportunităţi de propagare LLL: CTP, Centre Teritoriale Permanente pentru educaţie şi formare a celor de vârstă adultă, asociaţii culturale implicate în activitatea formală şi non-formală în domeniul educaţiei adulţilor.

Educaţia în Grecia şi valorile vii, Dionysia Papadopoulou, Profesor-Mentor, Instructor în educaţia adultă în Grecia. Într-o epocă în care unul din cuvintele foarte des vehiculate este schimbarea, valorile pe care vechii greci îşi întemeiau existenţa Adevăr, Bine, Frumos, rămân totuşi o inalterabilă actualitate. „Educaţia –subliniază prof. Dionysia Papadopoulou- asigură condiţiile care promovează valorile democraţiei, respectarea drepturilor omului, pacea şi libertatea”.

Sistemul educaţional actual şi factorii de integrare a generaţiilor în Turcia, Ayca Kaldirimci, profesor la şcoala primară Şehit Kemal din Izmir, Turcia.

Autoarea a realizat o prezentare interesantă a sistemului de învăţământ din Turcia, punând accent pe educaţia formală. Umplerea golurilor dintre generaţii, conectarea seniorilor şi a tinerilor angrenează factori culturali şi educaţionali atât formali, cât şi informali.

Alte lucrări prezentate în plenul conferinţei: Dimensiunile culturii pedagogice a profesorului, prof. dr. Sorin Cristea, Univ. Bucureşti, Politici educaţionale din trecut în viitor prof. dr. Nicolae Sacaliş, Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir.

O notă aparte lucrărilor în plen a fost conferită de alocuţiunea ministrului sănătăţii, conf. univ. dr. Eugen Nicolaescu, care a subliniat rolul şcolii în evoluţia unui stat, iar momentul culminant l-a constituit prezenţa şi alocuţiunea ministrului de externe al României, lector univ. dr. Titus Corlăţean, care a subliniat rolul educaţiei interculturale în comunicarea dintre statele lumii.

Plenul Conferinţei s-a încheiat cu lansarea cărţii: Aspecte metodologice ale predării şi ale învăţării, apărută la editura Pro Universitaria, în februarie, 2013, lucrare colectivă de cercetare a cadrelor didactice de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, coordonată de către decanul Facultăţii; referenţi ştiinţifici: prof. univ. dr. Emil Păun şi prof. univ. dr. Sorin Cristea, Universitatea Bucureşti. Prezentarea cărţii a fost realizată de către prof. univ. dr. Sorin Cristea care a subliniat valoarea ştiinţifică şi contribuţia inedită în literatura de specialitate, care au ca temei cercetarea ampla realizată în domeniu şi vasta experienţă didactică a autorilor.

La secţiunea I, Educaţia timpurie şi cultura intergeneraţională;, referenţi ştiinţifici: Prof. univ. dr. Jukka Kangaslalhti şi Prof. univ. dr. Emil Păun, iar organizatori: Prof. univ. dr. Emil Păun şi Lect. univ. dr. Tudor Marin s-au prezentat următoarele lucrări: Ocurenţe educative ale cluburilor paideutice în cultura intergeneraţională, Prof. univ. dr. Octavia Costea, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Educaţia parentală – componentele esenţiale ale parteneriatului educaţional, Lect. univ. dr. Camelia Stănculescu, ASE; Orientarea şcolară şi profesională, Prof. Monica Popa, Prof. Florentina Stavri, Şcoala Primară nr. 56, Bucureşti; Perspective ale studiului matematicii în şcoala viitorului, Lect. univ. dr. Costel Chiteş, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Importanţa educaţiei preşcolare în dezvoltarea copilului, Florentina Burlacu, absolventă a Universităţii Creştine “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Rolul formării conceptelor morale asupra dezvoltării emoţionale a copiilor preşcolari, Prof. Alina Cîrjă, Şcoala Româno-Finlandeză, Bucureşti; Medierea învăţământului preşcolar. Experienţă muzeală, Lect. univ. dr. Florentina Bucuroiu, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea din Piteşti; Şcoala, familia şi comunitatea - axa de convergenţă a educaţiei, Dr. Maria Crăciun, Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu”; Educaţia formală şi formarea formatorilor, Conf. univ. dr. Simona Marin, Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi; Relaţia familie – şcoală, condiţia unei educaţii de calitate, Lect. univ. dr. Mihaela Sterian, Lect. univ. dr. Mihaela Mocanu, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Educaţia incluzivă în grădiniţă, Lect. univ. dr. Conona Petrescu, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Învăţarea colaborativă în activităţile din grădiniţă, Ioana Lazlo, Inspector - învăţământul preşcolar Sector 6; Metode interactive de învăţare, Nicoleta Dumitrescu, Inspector - învăţământul preşcolar Sector 6; Managementul clasei de elevi ca ştiinţă a educaţiei, Conf. univ. dr. Gabriela Cristea, Universitatea “Spiru Haret”, Bucureşti; Primii şapte ani… de acasă?, Cercetător ştiinţific Monica Cuciureanu, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Bucureşti;

La secţiunea a II-a, Dimensiunea socială a sistemului Bologna, referenţi ştiinţifici: Prof. univ. dr. Sorin Cristea şi Prof. univ. dr. Nicolae Sacaliş, iar organizatori: Conf. univ. dr. Gabriela Pohoaţă şi Lect. univ. dr. Conona Petrescu, s-au prezentat următoarele lucrări: Consideraţii privind educaţia axiologică în globalizare, Conf. univ. dr. Gabriela Pohoaţă, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Dezvoltarea comunitară prin educaţie, Lect. univ. dr. Vali Ilie, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Universitatea din Craiova; Educaţia formală - o investiţie pentru piaţa muncii, Lect. univ. dr. Magdalena Pruneanu, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea din Piteşti; Cultura diferenţei - cultura toleranţei în şcoală, Lect. univ. dr. Ionuţ Vlădescu, Universitatea “Petre Andrei”, Iaşi; Educaţia – factor de progres, Lect. univ. dr. Mihaela Daniela Cîrstea, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Prof. Laurenţiu Valentin Cîrstea, Şcoala Primară nr. 195, Bucureşti; Educaţie interculturală, Prof. Daniela Varvaruc, Liceul Tehnologic de Servicii Sfântul Apostol Andrei, Ploieşti, Prahova; Provocări şi beneficii ale educaţiei interculturale, Lect. univ. dr. Mihaela Pricope, Politehnică, Bucureşti; Dimensiunea interculturală a educaţiei moderne, Conf. univ. dr. Florentina Alexandru, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Educaţie globală; Dimensiunea interculturală, Asist. univ. drd. Cristina Rhea, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Dezvoltarea capitalului uman – standarde europene şi realităţi naţionale, Lect. univ. dr. Iuliana-Marinela Traşcă, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Sensurile și pertinenţa unei filozofii a educaţiei în viitor, Conf. univ. dr. Iuliana Paştin, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Informatica şi Cunoaşterea Socială, Dr. Alexandru Aurel Dumitru, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Psihanaliza în universitate, Lect. univ. dr. Gabriel Balaci, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”, Arad; Inteligenţa emoţională şi schimbarea rolurilor profesorului, Lect. univ. dr. Mihaela Mocanu, Lect. univ. dr. Mihaela Sterian, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Inteligenţa emoţională între ştiinţă şi artă, Lect. univ. dr. Tudor Marin, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Legătura dintre cerinţele educaţionale, particularităţile psihologice individuale şi vârsta elevilor, Lect. univ. dr. Maria Condor, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti; Consideraţii teoretice şi practice asupra predării disciplinei Psihiatrie în cadrul facultăţilor de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Conf. univ. dr. Simona Trifu, Universitatea Bucureşti, Alina Uta, Psih. clinician, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Alex. Obregia”, Dr. Monica Boer, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Alex. Obregia”; Educaţia economică între formal, non-formal şi informal, Lect. univ. dr. Monica Elisabeta Păduraru, ASE, Bucureşti; Paradigme educaţionale, Lect. univ. dr. Andrei Găitănaru, SNSPA; Rolul valorii în pregătirea economistului mileniul trei, Cercetător dr. Ghenadie Ciobanu, Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale, Bucureşti; Impactul Sistemului Bologna asupra studiilor culturale japoneze din România, Lect. univ. dr. Magdalena Ciubancan, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti;

Comunicările prezentate în cadrul conferinţei, au fost selectate în vederea publicării în acest număr al revistei Euromentor.

Conferinţa a oferit participanţilor un prilej de analiză şi problematizare a unor provocări cu care se confruntă şcoala actuală de pretutindeni şi din România. Dintre cele generale, cele mai semnificative sunt: globalizarea, societatea cognitivă şi cerinţele sale, masificarea şi democratizarea şcolii, şcoala şi lumea muncii (paradigma antreprenorială şi derapajele logicii economiei de piaţă în învăţământ), diminuarea rolului statului în învăţământ, diversificarea câmpului educaţional şi a surselor sociale de educaţie, ofensiva valorilor pragmatice şi comerciale asupra valorilor umaniste în învăţământ.

Dintre provocările particularizate la ţara noastră (dar nu numai) putem menţiona: criza finalităţilor educaţiei, politici educaţionale discontinue şi contradictorii, discursul incoerent asupra rolului social al şcolii, degradarea statutului social al şcolii şi criza de identitate a profesiei didactice, cultura şcolară anomică (incoerenţa valorilor) în sistemul şcolar.

Nu putem vorbi despre educaţie în viitor, nu putem spera la o ,,regândire a educaţiei” , fără o radiografie lucidă a şcolii actuale.

Sperăm că ideile prezentate în conferinţă vor putea constitui teme de reflecţie pentru o nouă abordare a educaţiei, precum şi pentru deciziile care vor sta la baza unor politici educaţionale adecvate şi coerente.

Contribuţia Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UCDC la proiectul European Connecting generations, alături de parteneri din 7 ţări europene: Ungaria, Italia, Grecia, Polonia, Anglia, Slovenia, Turcia, în cadrul atelierului internaţional desfăşurat în perioada 18-20 aprilie, constă în cele cinci cluburi paideice ale Forumului studenţilor şi al profesorilor acestei facultăţi. Acestea explorează noi valori ale conceptului european de Paideia, care semnifică învăţare pe tot parcursul vieţii şi ale cărei valori etice, spirituale şi culturale sunt transferate din generaţie în generaţie ca formă de continuitate a memoriei umanităţii.

Patru concepte stau la baza evoluţiei acestui proiect: 1. clubul paideic;
2. lanţul intergeneraţional al învăţării; 3. pregătirea pentru viaţă a copiilor;
4. valori culturale, spirituale şi economice.

Cluburile paideice sunt în viziunea noastră: spaţiu de iniţiativă locală; spaţiu de învăţare şi de creaţie; sinergie intergeneraţională şi socială (părinţi şi copii învaţă, creează şi sunt antreprenori împreună); valori universale şi valori naţionale: ethos, nobleţe, libertate, brand şi antreprenoriat local.

Percepţia invitaţilor prezenţi, din Italia, Turcia, Grecia, a fost una de apreciere entuziastă a ineditului şi a excepţionalului din acest tip de activitate pragmatică şi dorinţa de a coopera pentru transferul acestor bune practice paideice în alte ţări ale Europei.

Conf. univ. dr. Conona Petrescu,

Decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei